Zaštita osobnih podataka i politika privatnosti

Prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke.

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese zastita.podataka@puzzle-shop.com.hr ili na adresi sjedišta tvrtke: Castel San Pietro Terme 14, 51410 Opatija.

Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće:

  • kada ste pristali na obradu (privola),
  • kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora,
  • u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza,
  • u svrhu legitimnih interesa tvrtke Puzzle Shop j.d.o.o. odmjerenih u odnosu na Vaša prava glede zaštite osobnih podataka,
  • kada je to potrebno u pravne svrhe.

Kada i kako Puzzle Shop j.d.o.o. prikuplja podatke korisnika?

 

Tvrtka Puzzle Shop j.d.o.o. prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze odnosno za koje postoji legitimni interes te za koje ima privolu Kupca u svrhu informiranja, podrške kupcima i marketing.

Puzzle Shop j.d.o.o. se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda).

Obrada osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu ili predstavlja ugovornu obvezu obavlja se održavanjem najviši standarda sigurnosti i poslovanja. Kupac u svakom trenutku može izjaviti prigovor na obradu svojih osobnih podataka na temelju svoje specifične situacije. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Puzzle Shop j.d.o.o. po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Ako pružate podatke u ime druge osobe, morate se pobrinuti da je ta osoba upoznata s ovim pravilima o zaštiti privatnosti prije no što to učinite.

Ako ste mlađi od 16 godina, molimo Vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika.

Ažurirajte Vaše podatke tako što ćete nas obavijestiti na e-mail: zastita.podataka@puzzle-shop.com.hr  o svim promjenama Vaših kontaktnih podataka ili preferencija.

 

1. Podatke prikupljamo prilikom kupovine na web stranici i u svrhu dostave

Prilikom kupovine na našoj stranici http://foto.puzzle-shop.com.hr/ od Vas tražimo određene osobne podatke koje su nužne za ispunjenje usluge i kupovinu. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti. Stoga tu nije potrebna Vaša privola.

  • U svrhu dostave proizvoda naručenog putem naše stranice potrebno je unijeti Vaše osobne podatke (sliku za izradu puzzli, ime, prezime, adresu dostave, broj telefona i email adresu).
  • Legitiman pristup podacima kupca koje uključuju ime i prezime, adresu te kontakt broj imaju pristup djelatnici Overseas Expressa s kojima Puzzle Shop j.d.o.o. ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda ili djelatnici Hrvatske pošte ukoliko se radi o dostavi na područje koje Overseas Express ne pokriva ili na zahtjev Kupca proizvodi se šalju HP Ekspressom.
  • Također legitimni interes tvrtke Puzzle Shop j.d.o.o. u svrhu zaštite od zlonamjernih radnji prilikom slanja svake narudžbe bilježi se i IP adresa kupca, kako bi se moglo znati s kojeg je računala pristupano.

2. Podatke prikupljamo i obrađujemo ako nas izravno kontaktirate

Podaci koje primimo izravnim kontaktom od kupaca koji nam se obrate za informacije o proizvodima i uslugama:

  • putem obrasca na internetskoj stranici
  • direktno mailom
  • telefonskim pozivom
  • uživo u prostorima tvrtke.

Tako prikupljene podatke koristimo samo za obradu traženih informacija i upita korisnika te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva. Kupci i korisnici naše internetske stranice suglasni su da u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu s traženim upitom obrađujemo osobne podatke.

 

3. Prikupljanje u svrhu osiguravanja podrške kupcima i marketing

Puzzle Shop j.d.o.o. uz privolu Kupca može koristiti osobne podatke za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera te unaprjeđenja odnosa s Kupcima.

Ukoliko pristup podacima u svrhe marketinške obrade imaju treći pružatelji usluga, oni su detaljno opisani u idućem paragrafu ovog teksta.

Tko su subjekti s kojima Puzzle Shop j.d.o.o. može dijeliti osobne podatke?

 

1. Pružatelji usluga za slanje e-mail promotivnih poruka

 

Puzzle Shop j.d.o.o. surađuje s pružateljima usluga trećim stranama kako bi se mogle provesti aktivnosti slanja e-pošte, oglašavanja i analiziranja upotrebe naših web mjesta te praćenja učinkovitosti kampanja.

Osobne podatke dijelimo samo u onoj mjeri potrebnoj za izvršavanje usluge u naše ime. U nastavku možete provjeriti tko su davatelji usluga trećih strana potrebnih za suradnju:

  • Mailchimp – automatizirana platforma za slanje elektroničke pošte koja nam omogućava slanje newslettera
  • Google – Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika. Koristimo ju za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja.

2. Pružatelji usluga potrebnih za sklapanje ili izvršavanje ugovora

 

Pristup bazi Kupaca s osobnim podacima Kupaca uz Puzzle Shop j.d.o.o. u svrhu sklapanja ili izvršavanja ugovora, odnosno kupovine na našim stranicama i dostavu proizvoda imaju:

  •  Overseas Express dostavna služba s kojom Puzzle Shop j.d.o.o. ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem naše stranice ili djelatnici Hrvatske pošte ukoliko se radi o dostavi na područje koje Overseas Express ne pokriva ili na zahtjev Kupca proizvodi se šalju HP Ekspressom.

Politika kolačića

 

Kako bi stranice http://foto.puzzle-shop.com.hr/   ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Puzzle Shop j.d.o.o. prije spremanja Cookiea mora zatražiti pristanak korisnika.

Korištenjem web stranice http://foto.puzzle-shop.com.hr/  korisnik pristaje na upotrebu Cookiea.

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti.

Ovo su primjeri trećih strana koje pružaju usluge analize i marketinške obrade podataka:

  • Google – Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika. Koristimo ju za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja.
  • Facebook  – Facebook društvena mreža prikuplja podatke u svrhu praćenja i mjerenja uspješnosti marketinških kampanja, ponašanja web korisnika i kreiranja prilagođenih oglasa.

Kako korisnici mogu ažurirati, urediti ili obrisati svoje osobne podatke?

 

Tvrtka Puzzle Shop j.d.o.o. prikuplja podatke korisnika u skladu propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Svaki korisnik može u svakom trenutku može:

  • zatražiti pristup svojim osobnim podacima i zatražiti ažuriranje osobnih podataka i eventualnih netočnosti.
  • tražiti nas da Vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo Vaše podatke.
  • zaprimiti osobne podatke o Vama koje ste nam dali u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te – gdje je to tehnički moguće – da prenesemo te podatke drugom voditelju obrade bez zapreka ako se obrada Vaših podataka temelji na Vašoj suglasnosti te se provodi na automatizirani način.
  • zatražiti brisanje osobnih podataka korisnika te zatražiti brisanje podataka za koje više ne postoji zakonska osnova za upotrebu. Budući da korisnici mogu zatražiti brisanje samo svojih osobnih podataka, radi zaštite korisnika možemo Vas zatražiti provjeru identiteta prije provođenja zahtjeva.
  • u slučajevima gdje se obrada temelji na suglasnosti te vezano za svaki direktni marketing, povući svoju suglasnost s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom.
  • dati prigovor na svaku obradu (uključujući profiliranje) koja se temelji na legitimnom interesu zbog vaše specifične situacije, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka.
  • tražiti nas da ograničimo način na koji koristimo vaše podatke, npr. dok se prigovor obrađuje.

Puzzle Shop j.d.o.o. može odbiti provođenja zahtjeva ukoliko se time ugrožava privatnost korisnika ili drugih korisnika, ako primjena zahtjeva je suprotna zakonu, u izuzecima radi zaštite javnog interesa (npr. sprječavanje ili otkrivanje zločina), pravnih obveza ili prava i sloboda drugih.

Zahtjeve za pristup, ispravljanje ili brisanje podataka možete uputiti na: zastita.podataka@puzzle-shop.com.hr ili na adresu sjedišta : Castel San Pietro Terme 14, 51410 Opatija.

Obrada takvog zahtjeva može biti tehnički i vremenski složen proces te je u složenim slučajevima ili u slučaju većeg broja zahtjeva potrebno duže vrijeme potrebno za obradu podataka o čemu ćemo Vas obavijestiti na zakonit i siguran način.

Kako čuvamo sigurnost Vaših podataka?

 

U svrhu očuvanja sigurnosti, integriteta i dostupnosti osobnih podataka kupaca, podatke osiguravamo nizom sigurnosnih mjera koje uključuju enkripciju, autentifikaciju i strogo ograničeni pristup podacima.

Neke od mjera koje koristimo uključuju:

  • strogo ograničen pristup osobnim podacima temeljen na načelu „nužnog poznavanja“
  • korištenje podataka isključivo u skladu s legitimnim interesom, ugovornom obavezom ili danom privolom Kupca
  • sigurnosni prijenos podataka
  • postavljanje antivirusnih programa i vatrozida na IT sustave u svrhu detekcije, sprječavanja zloupotrebe osobnih podataka i neovlaštenog pristupa podacima.
  • svi programi/sustavi u kojima se koriste Vaši osobni podaci zaštićeni su visoko kvalitetnim lozinkama
  • svi programi/sustavi u kojima se koriste Vaši osobni podaci uvijek su up-to-date, odnosno ažuriraju se na vrijeme kako bi svi eventualni nedostaci čim ranije bili ispravljeni.

Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke?

 

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.

U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani.

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

x

Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost ove stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

 

Postavke privatnosti
Name Enabled
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie.
Cookies
We use Cookies to give you a better website experience.
Google Analytics
We track anonymized user information to improve our website.
Facebook
We use Facebook to track connections to social media channels.